Teknoloji – Güvenlik – Kontrol
• BMusa mikrobiyal gübrelerin üretim sürecinde kullanılan donanımlar,en son teknolojik gelişmeler dikkate alınarak mühendisler tarafından tasarlandı.
• Üretim esnasında hijyen ve biyolojik güven her zaman ön plandadır.
• Donanımlı mikrobiyoloji laboratuvarımızda özenle üretilen ürünler, üretimin ilk aşamasından başlayarak, tüm süreçlerde mikrobiyoloji uzmanlarımızın kontrolü altında üretilmektedir.
• Sıvı Mikrobiyal gübrelerde kullanılan taşıyıcı (bakterilerin yaşam alanı); gübrenin kullanımına kadar, bakterilerin en iyi şekilde korunmasını sağlayan özel bir formüldür. Ana bileşeni olan muz gövde özsuyu, atık olarak adlandırılan muz gövdelerinden üretilmektedir. Üretim esnasında muz gövde özsuyu tesisimizde teknolojik ve sterilizasyon işlemlerinden geçtikten sonra, tüm yabani bakteriler, fungal hastalıklar, parazitler v.b. zararlılardan arındırılmaktadır.
• Tüm bu işlemler, gübrelerin etkinliğini, kalitesini ve raf ömrünü arttırmaktadır.
Çalışma Prensibimiz: Hijyen, Kontrol ve Güvenlik
17 dönüm arazide, 1900 m2 kapalı alana sahip BAUMANN Muz Atıkları Geri Dönüşüm Tesisi, Alanya Belediyesi’nin değerli katkıları ve Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sağlanan hibe destekleriyle kurulmuştur. Tesisin temel amacı, Türkiye’nin önemli bir tüketim meyvesi olan muzun, meyvesi alındıktan sonra geriye kalan bitki atığının değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması, muz ağacı kütüğü ve dallarının hammadde olarak kullanılarak bitkisel menşeili katı ve sıvı organik ve mikrobiyal gübre üretilmesidir.
Tesisin Kapasitesi: 2873 ton/yıl Katı Gübre, 7056 ton/yıl Sıvı Gübre.
Toplam Yatırım Maliyeti: 10 milyon TL / 2018