image img-fluid

BMUSA IRON Fe

image

BMusaIron Fe yaşlı yapraklardan genç yapraklara demirin aktarılmaması nedeniyle bitkiler geliştikleri ortamdan demiri sürekli almak durumundadır. Bitki metabolizmasında Fe²+ şeklindeki demir kullanıldığı için bitki Fe²+ iyonunu ya da bu şekilde indirgenmiş demiri alır. Toprak çözeltisinde bitkiye yarayışlı demir miktarı genelde çok azdır. Protein sentezi üzerinde önemli rol oynar.

Demir noksanlığının en tipik özelliği yapraklarda en ince damarların bile yeşil kalması ve damarlar arasında rengin tamamen sarıya dönmesidir.

Broşür (Türkçe) Broşür (İngilizce) Broşür (Arapça)
GARANTİ EDİLEN İÇERİK  W/W
Suda Çözünür Demir (Fe)  % 5
EDTA ile Şelatlı Demir (Fe)  % 5
Kullanım Alanı  Yapraktan Uygulama  Topraktan Uygulama
Sebzeler (patlıcan, biber, domates v.s.)
Sera Bitkileri
200 ml dozla, çiçeklenme sonrası 20 gün ara ile
2-3 kez uygulanır.
1 lt /da dozla 20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
Narenciye 100 lt suya 200 ml dozla 20 gün ara ile 2-3 kez
uygulanır.
1 lt /da dozla 20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
Meyve Ağaçları (elma, armut v.s.) 100 lt suya 250 ml dozla meyve tutumundan
sonra 20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
1 lt /da dozla 20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
Tarla bitkileri
Tahıl, hububat, endüstriyel bitkiler
100 lt suya 200-250 ml dozla bitki boyu 15 cm
olunca 20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
1 lt /da dozla 15 gün ara ile uygulama yapılır.
Bağlar 100 lt suya 250 ml dozla yaprak oluşumu
sonrası 20 gün ara ile 2 kez uygulanır.
1-2 lt /da dozla koruk sonrası 20 gün ara ile 2
kez uygulama yapılır.
Pamuk, Kanola 100 lt suya 200-300 ml dozla bitki boyu 15-20
cm olunca 20 gün ara ile 2 kez uygulanır.
1-2 lt /da dozla 20 gün ara ile 2-3 kez uygulama
yapılır.
Ayçiçeği, Mısır 100 lt suya 200-250 ml dozla bitki boyu 15-20
cm olunca 20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
1-2 lt /da dozla 20 gün ara ile 2-3 kez uygulama
yapılır.
Çilek 100 lt suya 200 ml dozla yaprak oluşumu
sonrası 20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
1-2 lt /da dozla dikim sonrası 20 gün ara ile 2-3
kez uygulama yapılır.
Muz Çiçek döneminden önce 200 ml dozla 15 gün
ara ile 3 kez uygulama yapılır.
1 lt /da dozla çiçek öncesi ve sonrası 15 gün ara
ile uygulama yapılır.
Zeytin, Fındık, Ceviz Yaprak oluşumunu takiben 100 lt suya 300 ml
dozda 20 gün ara ile 2 kez uygulanır.
1,5 lt/da dozla meyve tutumu sonrası 20 gün ara
ile 2-3 kez uygulama yapılır