image img-fluid

BMUSA Zn8

image

Bitkiler çinkoyu genelde iki değerli Zn²+ iyonu şeklinde alır. Çinko zehir etkisi yapan oksijen radikallerinin çıkışını kontrol altında tutar. Çeşitli enzimlerin yapılarında yer alır ve çok sayıda enzimi aktive eder. Karbonhidrat, protein ve oksin metabolizmasında rol oynar. Bitkilerin klorofil içerikleri çinko noksanlığında olağanüstü azalmaktadır. 

Bitkilerde çinko noksanlığının en belirgin görüntüsü bodur büyümedir. Yapraklarda damarlar yeşil renklerini korurken damarlar arası açık yeşil, sarı ve hatta beyaza döner.Çinko noksanlığında kök göreceli olarak daha fazla büyür ve kök salgıları artar.

Broşür (Türkçe) Broşür (İngilizce) Broşür (Arapça)
GARANTİ EDİLEN İÇERİK  W/W
Suda Çözünür Çinko (Zn)  % 8
pH  5.5-7.5
Kullanım Alanı  Yapraktan Uygulama  Topraktan Uygulama
Sebzeler (patlıcan, biber,
domates v.s.)
Sera Bitkileri
100 lt suya 250 ml dozla, ekimden 2-3 hafta sonra 20 gün
ara ile 2-3 kez uygulanır.
1 lt /da dozla ekimden 2-3 hafta sonra 20 gün
ara ile 2-3 kez uygulanır.
Narenciye 100 lt suya 150-200 ml dozla meyve tutumundan sonra
20-25 gün ara ile 3 kez uygulanır.
1 lt /da dozla meyve tutumundan sonra 25 gün
ara ile 2-3 kez uygulanır.
Meyve Ağaçları 100 lt suya 150 ml 20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır. 1 lt /da dozla çiçek dönemi sonrası 25 gün ara
ile uygulanır.
Tarla bitkileri
Tahıl, hububat, endüstriyel bitkiler
100 lt suya 150-200 ml dozla bitki boyu 15-20 cm olunca
20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
1-2 lt /da dozla 15 gün ara ile uygulama yapılır.
Bağlar 100 lt suya 100-200 ml dozla koruk oluşumundan sonra
20 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
1-1,5 lt /da dozla yaprak oluşumunu takiben 20
gün ara ile 2- kez uygulama yapılır.
Pamuk, Kanola 100 lt suya 150-250 ml dozla, bitki 3-5 yaprak olduktan
sonra 20-25 gün ara ile 2-3 kez uygulanır.
1-1,5 lt /da dozda 20 gün ara ile 2 kez uygulama
yapılır.
Ayçiçeği, Mısır 100 lt suya 200-250 ml dozla bitki 3-5 yapraklı olduktan
sonra 2 -3 kez 20 gün ara ile uygulanır.
1-1,5 lt /da dozla 20 gün ara ile 2-3 kez
uygulama yapılır.
Çilek 100 lt suya 150-200 ml dozla dikim sonrası 20 gün ara ile
2-3 kez uygulanır.
1 lt /da dozla yaprak oluşumunu takiben 2-3
kez uygulama yapılır.
Muz 100 lt suya 200 ml dozla çiçek döneminden önce 15 gün
ara ile uygulanır.
1 lt /da dozla 15 gün ara ile uygulama yapılır.
Kavun, Karpuz 100 lt suya 100-150 ml dozla 2-3 20 gün ara ile uygulanır. 1 lt /da dozla3-5 yapraktan itibaren 20 gün ara
ile uygulama yapılır.
Zeytin, Ceviz 100 lt suya 200-250 ml dozla yaprak oluşumu ve çiçek
sonrası 2 -3 kez 20 gün ara ile uygulanır.
1-2 lt/da dozla meyve tutum sonrası 20 gün
ara ile 2-3 kez uygulama yapılır.
Pancar, Havuç, Patates 100 lt suya 100-200 ml dozla 15 gün ara ile 2-3 kez
uygulanır.
0,5-1 lt /da dozla 20 gün ara ile 2-3 kez
uygulama yap